fbpx

Podlahové elektrické kúrenie v kombinácii s FENIX vodičmi a ECOFILM fóliami  a termostatom FENIX TFT

okres Spišská Nová Ves

130 m2

Vykurovacia plocha

5,8 kW

Celkový príkon vykurovania

9

Počet termostatov

Podlahové elektrické kúrenie s FENIX káblami, ktoré boli zaliate v betónovom potere v časti kúpelne a WC. V  ďalších miestnostiach boli použité fólie pod plávajúcou podlahou ako aj fólie do stropu. Na ovládanie boli použité termostaty FENIX TFT, ktoré ovládajú každú miestnosť samostatne. Termostaty FENIX TFT s dotykovým displejom sa vyznačujú výbornou reguláciou, pretože na spínanie používajú PWM systém.

PWM systém riadenia vykurovania znamená, že vykurovací káble je postupne zaťažovaný. Nie je to len zapnutie a vypnutie celého výkonu káblami v podlahe, ale dochádza k postupnému zaťažovaniu a preto teplota je v priestoroch bez veľkých výkyvov.

Návrh elektrického podlahového vykurovania od spoločnosti FENIX. Rozmiestnenie a presnú rozteč vykurovacích káblov sme najskôr rozkreslili v počítači v projektovom programe ZWCAD. Celkový vykurovací príkon pre danú miestnosť je vypočítaný podľa tepelných strát, ktoré sa vypočítavajú podľa skladby a materiálu stavby, prípadne ak sa jedná o novostavbu tento údaj je vypočítaný v stavebnom projekte. Ak sa jedná už o existujúci objekt tieto tepelné straty, Vám vieme s pomocou výrobcov DEVI, FENIX alebo PRODESIGNE, vypočítať.

Vykurovanie FENIX: http://www.fenix.sk/sk

Bratislava – Nitra – Trnava
Žilina – Martin – Ružomberok – Liptovský Mikuláš
Banská Bystrica – Zvolen

Máte požiadavku? Pošlite nám ju.

9 + 14 =

Alebo nám Zavolajte

Máte požiadavku? Pošlite nám ju.

14 + 10 =

Alebo nám Zavolajte

Články z kategórie PODLAHOVÉ KÚRENIE

Keď sú nohy v teple, teplota vzduchu môže byť chladnejšia

Keď sú nohy v teple, teplota vzduchu môže byť chladnejšia

Takáto skúsenosť je overená a využíva sa pri podlahovom vykurovaní, na dosiahnutie tepelnej pohody. Ohrev priestoru teplou podlahou sa môže vykonávať viacerými spôsobmi. My sa pozrieme na podlahové vykurovanie, elektrickými vykurovacími káblami.