fbpx

Elektrické rozvody v paneláku – rekonštrukcia elektro v bytovke

29.augusta č.24,26,28,30,32, Banská Bystrica

85

Odberných miest

16

Rozvádzačov

5x

HDS skrinka

Elektrické rozvody v paneláku

V bytovke boli vymenené hlavné prívody pre bytovku pre jednotlivé vchody. Taktiež boli vymenené a posilnené hlavné stúpaci vedenia. Vytvorili sa nové stupačkové svorkovnice spolu s EPS svorkovnicou. Na stupačkové svorkovnice boli použité svorkovnice s krytmi HSV 95 K 4pol  a pre EPS SVK 95 1pol.

Dimenzia stúpacích vedení je dostatočná aj na budúce ďalšie požiadavky spotreby pre byty ako sú klimatizácie, sklokeramické dosky, sušičky a pod.

Rozvodnice – elektromery

Súčasťou výmeny elektrických rozvodov v paneláku boli vymenené aj kompletne vnútra elektromerových rozvodníc. Boli navrhnuté nové kovové vnútra rozvodníc s prekrytím všetkých prvkov v rozvodnici. Každá rozvodnica bola rozdelená na 3 časti tak, aby bolo možné blombovať nielen elektromery ale aj hlavné ističe pre odberné miesta – byty.

Svorkovnice pre byty

Vývodové svorkovnice pre byty boli realizované tak, aby bolo možné jednoduchým spôsobom zmeniť 1F prívod (230V) na 3F prívod (400V – indukčná alebo sklokeramická platňa, klimatizácia) pre byt.

 

 

Prepäťová ochrana bytovky

Na vnútornú ochranu pre statickou elektrinou a prepätím bolo použité kvalitné zariadenie od firmy SALTEK. Jedná sa o zvodič bleskových prúdov a prepätie SALTEK FLP B+C MAXI V.

Odovzdanie – projekt a revízia

Realizácia bola ukončená odovzdaním diela do užívania, skreslený projekt skutočného prevedenia a vpracovaná východzia revízna správa

Bratislava – Nitra – Trnava
Žilina – Martin – Ružomberok – Liptovský Mikuláš
Banská Bystrica – Zvolen
Články z kategórie ElEKTROINŠTALAČNÉ PRÁCE
Vypadáva vám doma prúd? 

Vypadáva vám doma prúd? 

Nejeden z nás už túto situáciu doma zažil. Pozeráte doma televízor, do toho perie práčka a niekto v kuchyni zapne mikrovlnku. A zrazu ste, ako sa povie, bez elektriky. Ako prvé určite skontrolujete, či ide o výpadok v celom paneláku alebo sa týka len vášho bytu.   Ak...

Dôležitosť projektovej dokumentácie pre vašu bezpečnosť

Dôležitosť projektovej dokumentácie pre vašu bezpečnosť

Na to, aby ste mohli vašu bytovku spraviť bezpečnejším miestom pre život všetkých rodín, potrebujete najskôr pripraviť projekt elektroinštalácie. Jeho vypracovanie je dôležité, záleží na každom detaile. Projekt môžu vypracovať len odborníci, ktorí majú s elektroinštaláciou bytoviek niekoľkoročnú prax, preto sa nemusíte obávať, pomôžeme vám.

5 tipov ako urobiť z vašej bytovky bezpečné miesto 

5 tipov ako urobiť z vašej bytovky bezpečné miesto 

Bývanie v bytovke je ideálna voľba v prípade, že potrebujete mať po ruke rýchlu dostupnosť k službám, ktoré mesto poskytuje. Okrem výhod, ktoré takéto bývanie prináša, treba však počítať aj s tým, že bytovka si vyžaduje...